Cassà de la Selva esta situat al peu del massís de les Gavarres, declarat per l’homologació de la Generalitat.
Hi ha 9.925 habitants, la població ha augmentat en els últims anys degut a la immigració.
El poble està format per la part antiga que es troba ben bé al centre del poble. Està dividit en dues zones que parteix la carretera principal, en un costat hi ha la part antiga i en l’altre una nova zona resindencial d’alt estanding, s’han construit nous habitatges entorn a l’institut i nous serveis.
Industries
Municipi surer, ja que el suro ha sigut la indústria principal de Cassà de la Selva des del segle XVIII. Ha tingut un paper molt important en el desenvolupament econòmic del poble. Actualment la gent encara treballa en la indústria del suro, però gran part de la població es dedica als serveis; comerç, turisme rural, petites empreses. S’han creat nous serveis com la llar d’infants, l’escola, l’institut, el casal de la gent gran, oficina de turisme, ràdio cassà, esplai per a joves...
Serveis comunitat
El 8 de desembre del 2008 es va inaugurar l’oficina de promoció econòmica . L’objectiu d’aquesta oficina és el de fomentar l’ocupació i la dinamització del poble.
El gener del 2012, recentment, s’obre l’oficina de turisme Amb aquesta oficina el que s’intenta és promocionar el turisme local de cert interès com: Edificis emblemàtics: Església de St. Martí (nucli antic), Can Trinxeria, Can Nadal (ajuntament), el Centro (bar construït durant el moviment modernista), Sala Galà (biblioteca), etc.
Des del setembre de 2012 està en funcionament el projecte Carnet Cassà Jove, el qual ofereix descomptes i avantatges als joves en botigues, cursos, establiments, etc. Per poder obtenir-lo has de ser de Cassà i tenir l’edat d’entre 12 i 29 anys. Aquest projecte vol oferir als joves avantatges i a les botigues i comerços del poble difusió i promoció perquè la gent es quedi a comprar a Cassà i no marxi fora. Actualment hi ha més de 70 botigues i comerços col·laboradors i gairebé 200 joves titulars.
Cassà disposa d’autobúsos públics que passen cada mitja hora que van a diferents localitats com: Girona, Caldes de Malavella, Llagostera, Sant Feliu, Platja d’Aro, etc.
Vies Verdes. Per Cassà de la Selva hi passa un tram del trajecte Olot-Sant Feliu. Un trajecte que es pot realitzar a peu o amb bicicleta.
Vies Verdes. Per Cassà de la Selva hi passa un tram del trajecte Olot-Sant Feliu. Un trajecte que es pot realitzar a peu o amb bicicleta.
Costums, festes i tradicions
Durant lanys al poble es fan diverses fires com per exemple: la Fira de les Gavarres (dedicada específicament a la caça i la pesca), la Fira de les Energies Renovables (es fan des de fa poc), la Fira de Santa Tecla, La Festa Major, que es celebra a finals de maig i a principis de juny, en què hi ha diferents tradicions com la d’escollir hereu i pubilla (seleccionats a través de les entitats cassanenques i els elegits a través de votació popular), cercaviles, pintura sobre l’asfalt, la nit dels músics, “el pregó” (es ballen sardanes i s’inaugura la Festa Major), barraques, exposicions, reis. També es fan representacions teatrals, conferències, presentacions i actuacions musicals, casals d’estiu.
A Cassà s’ha creat una Colla de Gegantera que ha donat gran difusió al poble arreu de Catalaunya. Els gegants de Cassà, considerats uns dels més bonics de Catalunya, els quals són una parella d’egipcis, l’Aldric i l’ Isaura. Portats per la Colla Gegantera de Cassà formada pels geganters, grallers i timbalers. Els gegants fan intercanvis de trobades. Per la Festa Major es fan cercaviles al poble i es treuen a ballar els gegants antics de més de 50 anys.
No hay comentarios:
Publicar un comentario